Skip to content

ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα θεωρούνται ως τα πιο επιτυχημένα ιατροτεχνολογικά μοσχεύματα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα σχεδόν πλήρους επαναφοράς της φυσιολογικής ακοής κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, σε περιπτώσεις πρακτικής κώφωσης ή πολύ μεγάλου βαθμού βαρηκοΐας. Ο τρόπος λειτουργίας σε σχέση με τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοΐας είναι τελείως διαφορετικός, καθώς τα ακουστικά βασίζονται στην υπολειπόμενη ακοή, ενώ τα κοχλιακά εμφυτεύματα βασίζονται στη μετατροπή του ήχου σε ηλεκτρικό σήμα, για την απευθείας διέγερση του ακουστικού νεύρου.

Το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα εφαρμόστηκε το 1961 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έκτοτε, η τεχνολογία στον  τομέα των κοχλιακών εμφυτευμάτων έχει προχωρήσει, δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με τότε.

Ένα σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία δρουν συνεργικά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Εξωτερικά βρίσκεται ο επεξεργαστής ομιλίας (1) ο οποίος εμφανισιακά έχει αρκετές ομοιότητες με τα παραδοσιακά ακουστικά oπισθοωτιαίου τύπου. Μέσω μιας κεραίας (2) υπάρχει ασύρματη επικοινωνία με το εσωτερικό τμήμα του εμφυτεύματος (3) το οποίο τοποθετείται χειρουργικά. Εν συνεχεία, υπάρχει περαιτέρω επεξεργασία του ψηφιακού πλέον σήματος, μετατροπή σε ηλεκτρικό παλμό και διοχέτευση αυτού μέσω του ηλεκτροδίου (4) στο ακουστικό νεύρο του κοχλία (5). Εξαιτίας της τονοτοπικότητας του κοχλία, δηλαδή της κωδικοποίησης της συχνότητας σε διαφορετικό σημείο της βασικής μεμβράνης, είναι δυνατή η σωστή μετάδοση της πληροφορίας μέχρι τον εγκέφαλο (6) για τη σωστή αποκωδικοποίηση αυτής.   

Είναι δυνατή η αφαίρεση του εξωτερικού τμήματος, που αποτελεί τον επεξεργαστή ομιλίας, για την πραγματοποίηση καθημερινών αναγκών, όπως το μπάνιο και ο ύπνος. Αντίθετα, το εσωτερικό τμήμα, αποτελούμενο από το ηλεκτρόδιο και την κεραία, τοποθετείται χειρουργικά, είναι πλήρως αθέατο και δεν είναι δυνατή η αφαίρεσή του.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για κοχλιακό εμφύτευμα γίνεται από τον ΩΡΛ ιατρό ή τον ακοολόγο, σε πιστοποιημένα κέντρα κοχλιακής εμφύτευσης σε όλη την Ελλάδα. Απαιτείται σειρά κατάλληλων εξετάσεων για να αξιολογηθούν κατά περίπτωση τα οφέλη μιας κοχλιακής εμφύτευσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια σχετικά με τις πρώτες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσετε γι’ αυτή την αρχική επαφή-αξιολόγηση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κοχλιακά εμφυτεύματα & Βοηθήματα ακοής με την εγγύηση της OTICON MEDICAL

Η εταιρεία Ευήκοον είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του οίκου OTICON MEDICAL, τμήμα της Οticon του ομίλου William Demant Holding, που είναι κορυφαία, παγκοσμίως, στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων της ακοής. Ύστερα από τη συγχώνευση με την ήδη καταξιωμένη στο χώρο MXM/NEURELEC, και προσθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της OTICON στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας, η OTICON MEDICAL ήρθε να προσδώσει επιπλέον κύρος, υποδομή και τεχνογνωσία στα προϊόντα της NEURELEC. Ένα μέλλον για την εταιρεία και τους χρήστες της, υφιστάμενους και μελλοντικούς, που μόνο οφέλη και θετικά στοιχεία θα έχει για όλους.

Η βασική σειρά εμφυτευμάτων της OTICON MEDICAL αποτελείται από το NEURO ZTI®. Η σειρά αποτελείται από τα NEURO ZTI® CLA και NEURO ZTI® EVO. Το σύστημα NEURO ZTI® αποτελείται από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό σύστημα, όπως περιγράφηκε στην ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ».  

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  • Δέκτης

Ο Δέκτης αποτελεί τον μικρότερο στην αγορά χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του, όπου κεραία, δέκτης και μαγνήτης βρίσκονται εντός του ίδιου λεπτού περιβλήματος, κάτι που οδηγεί στη μη αναγκαιότητα για αφαίρεση τμήματος του κροταφικού οστού, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο παραμονής στο χειρουργείο. Είναι κατασκευασμένος από δύο καινοτόμα πλήρως βιοσυμβατά υλικά, Ζιρκόνιο και Τιτάνιο, τα οποία προσφέρουν μια συμπαγή δομή με εξαιρετική αντοχή στην πίεση.

Επίσης, η συμπαγής δομή του προσφέρει αντοχή σε πίεση ακόμα και στα 20m βάθος χωρίς από την άλλη να υπάρχει περιορισμός σε υψόμετρο. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενισχύονται και από το σύστημα ακινητοποίησης του δέκτη, δύο αυτοδιάτρητες βίδες τιτανίου, που προσφέρει σταθερότητα με το λιγότερο δυνατό τραυματισμό του κροταφικού οστού.

Η εξαιρετική σταθερότητα του δέκτη σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθός του το καθιστά συμβατό με εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας 1.5Τ, ενώ με την αφαίρεση του μαγνήτη μπορεί να γίνει και εξέταση 3Τ. Η διαδικασία αφαίρεσης του μαγνήτη είναι απλή και γίνεται πριν την εξέταση, ενώ η τοποθέτηση νέου μαγνήτη γίνεται αμέσως μετά την εξέταση. Η απαιτούμενη τομή είναι μόλις 1cm, η μικρότερη σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές.

  • NEUROZTI® CLA

Το ηλεκτρόδιο CLA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη σκληρότητα με στόχο τη χρήση του σε τυπικές ή/και δύσκολες εμφυτεύσεις, όπως η οστεοποίηση του κοχλία ή σε επαναεμφυτεύσεις. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, με αποτέλεσμα να καλύπτει μεγάλο φάσμα των φυσιολογικά ακουστών συχνοτήτων. 

  • NEUROZTI® EVO
Το ηλεκτρόδιο EVO έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις ευαίσθητες δομές του κοχλία, όπως το όργανο του Corti, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο στη διατήρηση πιθανής υπολειμματικής ακοής κυρίως στις μπάσες συχνότητες. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, ενώ η λεία επιφάνειά του, η μικρή διάμετρος, καθώς και ο ευέλικτος σχεδιασμός του έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το ηλεκτρόδιο να χρειάζεται 32% λιγότερη δύναμη για την εμφύτευση σε σχέση με το NEURO ZTI® CLA, με αποτέλεσμα μια ατραυματική εμφύτευση που οδηγεί τελικά στη διατήρηση των εύθραυστων δομών του κοχλία. Η μοναδική σχεδίαση της γείωσης του ηλεκτροδίου προσφέρει μεγάλη ασφάλεια για την αποφυγή διέγερσης γειτονικών δομών, όπως το προσωπικό νεύρο, ενώ και ο τρόπος διέγερσης του κοχλία παρέχει σημαντικά ακοολογικά πλεονεκτήματα. Το κοχλιακό εμφύτευμα αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο, πέρα από την αξιοπιστία, να μπορεί να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Με γνώμονα τα παραπάνω το Neuro ZTi κατασκευάστηκε έτσι, ώστε να είναι ικανό να δεχτεί όλες τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, για να μην μένει ποτέ ο χρήστης πίσω.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Neuro2 αποτελεί τον πιο σύγχρονο επεξεργαστή του οίκου Oticon Medical και, ουσιαστικά, αντανακλά την τεχνογνωσία της Oticon στον τομέα των ακουστικών βοηθημάτων. Αποτελεί τον πιο μικρό (μόλις 3mm πάχος) και ταυτόχρονα ελαφρύ (μόλις 9,1gr) Behind-The-Ear επεξεργαστή ομιλίας κοχλιακού εμφυτεύματος στην αγορά, καθώς και τον πιο πολυβραβευμένο με τουλάχιστον 8 διαφορετικές διακρίσεις. Πέρα από ένα διακριτικό ακουστικό αποτελεί και μια αξιόπιστη λύση, καθώς είναι ο μοναδικός επεξεργαστής που υπόκειται σε πάνω από 50 διαφορετικούς ελέγχους αξιοπιστίας και αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους που είναι ο μοναδικός επεξεργαστής που έχει IP68.

Συχνό πρόβλημα αποτελεί το καλώδιο σύνδεσης του επεξεργαστή με την κεραία. Το πρόβλημα αυτό εξαφανίζεται με τη νέα σύνθεση του καλωδίου που αποτελείται από ίνες αραμιδίου (Kevlar®) καθιστώντας το εξαιρετικά λεπτό και με μεγάλη αντοχή στην τάση.   

Η χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τη μεγάλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει ασυναγώνιστη αυτονομία, ενώ και η μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει άνεση διακριτικότητα και ασφάλεια για πάνω από 20 ώρες.

Η Oticon Medical εμπνευσμένη και βασισμένη στην εμπειρία της Oticon, τον ηγέτη στα ακουστικά βαρηκοΐας, δημιούργησε έναν αξιόπιστο και ταυτόχρονα λειτουργικό επεξεργαστή, με στόχο τη μείωση της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει ο χρήστης για να ακούσει (BrainHearing™). Επίσης, αποτελεί ιδανικό επεξεργαστή για παιδιατρικούς ασθενείς, καθώς παρέχει πρόσβαση από πολύ χαμηλούς ήχους μέχρι πολύ μεγάλης έντασης ήχους, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος ήχων που φτάνει τα 83dB. Το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε μειωμένη παραμόρφωση του ήχου, με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανόηση της ομιλίας ιδιαίτερα σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύονται και από τις μοναδικές και σύγχρονες στρατηγικές επεξεργασίας και κωδικοποίησης του σήματος, όπως η CrystallisXDP, που έχει σχεδιαστεί για την παροχή του καλύτερου δυνατού σήματος ομιλίας στο χρήστη, επικεντρώνοντας στην καθαρότητα και την άνεση.

Διακρίσεις
4316433164.jpg
4343134316.jpg
6431341463.jpg
15323215.jpg

Συνδεσιμότητα

Ο επεξεργαστής Neuro 2 προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας με τη χρήση μιας και μόνο συσκευής, μέσω του ενσωματωμένου Telecoil που διαθέτει. Η νέα συσκευή Oticon Medical Streamer XM προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας ήχο και αδιάλειπτη μετάδοσή του από πολλές συσκευές. Με τη χρήση μιας και μόνο συσκευής ο επεξεργαστής μπορεί να συνδεθεί με το κινητό τηλέφωνο, την τηλεόραση, το tablet και με οποιαδήποτε συσκευή ήχου παρέχει έξοδο ήχου μέσω καλωδίου. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να απαντηθούν κλήσεις από το κινητό, ενώ μέσω κατάλληλης εφαρμογής στο κινητό μπορεί ο χρήστης να προσαρμόσει τον ήχο στις ανάγκες του, εκείνη τη στιγμή.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Είμαστε, πάντα, κοντά σας…

Η εταιρεία Ευήκοον είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος-διανομέας στην Ελλάδα των προϊόντων της OTICON MEDICAL. Σ’ εμάς μπορείτε να προμηθευτείτε τα γνήσια ανταλλακτικά για τον επεξεργαστή ομιλίας σας. Παρέχουμε, επίσης, τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης του επεξεργαστή, που περιλαμβάνει το δωρεάν έλεγχο καλής λειτουργίας του, την αντικατάσταση των επιμέρους εξαρτημάτων, όπως καλώδιο–κεραία-μαγνήτης, αλλά και την προμήθεια αναλωσίμων και αξεσουάρ γι’ αυτόν, όπως μπαταρίες/καλύμματα για τον ιδρώτα και πολλά άλλα.

Στην περίπτωση βλάβης που απαιτεί την αποστολή του επεξεργαστή σας στο κεντρικό εργοστάσιο της OTICON MEDICAL, αναλαμβάνουμε τόσο τη διαδικασία διακίνησης, όσο και την παροχή δωρεάν εφεδρικού επεξεργαστή, για όσο διάστημα διαρκέσει η επισκευή.

Η εταιρεία μας έχει άμεση συνεργασία με τα αναγνωρισμένα από το κράτος κέντρα κοχλιακών εμφυτεύσεων για τις καθιερωμένες ρυθμίσεις του επεξεργαστή ομιλίας του ασθενή και η παρουσία της στο χώρο των νοσοκομείων είναι καθοριστική.

Ο εξειδικευμένος Μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, σε συνδυασμό με το εξειδικευμένο προσωπικό του νοσοκομείου (λογοθεραπευτές-ιατρούς) είναι εκεί για την ασφαλή και σωστή ρύθμιση του επεξεργαστή ομιλίας του χρήστη.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΑΜΕΙΩΝ

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα αποτελούν μια εξειδικευμένη ιατροτεχνολογική συσκευή και η καταλληλόλητα των υποψηφίων κρίνεται από εξειδικευμένους ΩΡΛ χειρουργούς ιατρούς και πολυμελή επιστημονική ομάδα. Απαιτείται χειρουργική διαδικασία για την τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος, για την οποία ο χρήστης δεν επιβαρύνεται οικονομικά, καθώς καλύπτεται πλήρως τόσο η επέμβαση όσο και το κόστος του εμφυτεύματος.

Εν συνεχεία, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων καλύπτεται πλήρως το κόστος για την αντικατάσταση του εξωτερικού επεξεργαστή ομιλίας του κοχλιακού εμφυτεύματος, μετά την παρέλευση τουλάχιστον 8 χρόνων. Τέλος, κάνοντας χρήση του ασφαλιστικού σας ταμείου, μπορείτε να προμηθευτείτε μπαταρίες για το κοχλιακό εμφύτευμα, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή σας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με τα κοχλιακά εμφυτεύματα & τις απαραίτητες διαδικασίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ εμάς!

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ

Σας απαντάμε & σας ενημερώνουμε!

Το Κοχλιακό Εμφύτευμα είναι ένα σύστημα αποτελούμενο από δύο μέρη, ένα εσωτερικό που τοποθετείται χειρουργικά και ένα εξωτερικό που τοποθετείται πίσω από το αυτί, σαν ένα οπισθοωτιαίο ακουστικό, και μπορεί να αφαιρεθεί. Εφαρμόζεται για την κάλυψη πολύ μεγάλων απωλειών στην ακοή, όπου τα συμβατικά ακουστικά βαρηκοΐας δεν έχουν αποτέλεσμα. Περισσότερα θα βρείτε στην ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ». 

Το εξωτερικό τμήμα (επεξεργαστής ήχου) συλλαμβάνει τον ήχο και τον μεταδίδει μέσω μαγνητικής επαγωγής στο εσωτερικό τμήμα, που το μετατρέπει σε ηλεκτρικό σήμα. Το εσωτερικό τμήμα του συστήματος, που στην ουσία υποκαθιστά τη λειτουργία του κοχλία, μέσω ηλεκτροδίων διεγείρει το ακουστικό νεύρο, που μεταφέρει με τη σειρά του τα σήματα στον εγκέφαλο, που τα αντιλαμβάνεται σαν ήχους. Για πιο αναλυτικά, δείτε την ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ».

Το αποτέλεσμα της Κοχλιακής Εμφύτευσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία, αν ο χρήστης άκουγε πριν ή όχι, η παρακολούθηση συνεδριών λογοθεραπείας κ.τ.λ. Με την εφαρμογή του Κοχλιακού Εμφυτεύματος ο χρήστης θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ήχους του περιβάλλοντος και να φτάσει μέχρι και σε επίπεδο επικοινωνίας με το συνομιλητή, χωρίς να τον κοιτάει στα χείλη και με σχετική ευκολία σε ήσυχο χώρο. Εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα τεχνολογία, ο χρήστης είναι σε θέση, σήμερα, να φτάσει στο επίπεδο να κάνει χρήση τηλεφώνου ή να ακούσει μουσική. Σε εμφυτεύσεις σε πολύ μικρές ηλικίες, θα έχουμε μια σχεδόν φυσιολογική επικοινωνία. Το αποτέλεσμα τονίζουμε ξανά, όμως, είναι αλληλένδετο με τους πολυάριθμους παράγοντες που το επηρεάζουν, μιας και πρόκειται για ιδιαίτερες περιπτώσεις πολύ μεγάλων απωλειών στην ακοή.

Η εταιρεία Ευήκοον είναι καταξιωμένη στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 25 χρόνια, με διαρκή ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια. Η OTICON MEDICAL και η OTICON -των οποίων αντιπρόσωπος είναι η Ευήκοον- αποτελούν παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο της ακοής, με πρωτοποριακή και ενεργή παρουσία. Ο συνδυασμός των άριστων προϊόντων με την εμπειρία και την πολιτική της εταιρείας μας, που έχει σαν κέντρο της τον πελάτη και την υποδειγματική εξυπηρέτησή του, εγγυώνται την άψογη συνεργασία.

Η πολιτική της εταιρείας είναι δομημένη με επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πελάτη. Έχουμε τα μέσα να καλύψουμε τους πελάτες, σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνα. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην ενότητα «ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ».

Είμαστε στη διάθεσή σας, για όποια πληροφορία χρειάζεστε. Παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή κλείστε ένα ραντεβού, για μία ενημέρωση σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Για να δείτε αν κάποιος είναι υποψήφιος για Κοχλιακή Εμφύτευση, απευθυνθείτε στον ιατρό ΩΡΛ ή σε ένα αναγνωρισμένο κέντρο Κοχλιακής Εμφύτευσης. Εκεί θα γίνει λεπτομερής εξέταση σχετικά με τα πιθανά οφέλη μιας Κοχλιακής Εμφύτευσης.

Δείτε αναλυτικά τις καλύψεις των ασφαλιστικών ταμείων σχετικά με την απόκτηση Κοχλιακού Εμφυτεύματος, καθώς και την κάλυψη των αναλωσίμων τους στην ενότητα «ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ-ΚΑΛΥΨΗ ΤΑΜΕΙΩΝ».

Οι ειδικοί σύμβουλοι της εταιρείας μας για τα Κοχλιακά Εμφυτεύματα βρίσκονται στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στη διεύθυνση Λεωφ. Πεντέλης 25. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6894836.

Φόρμα Επικοινωνίας

    logo