Skip to content

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Κοχλιακά εμφυτεύματα & Βοηθήματα ακοής με την εγγύηση της OTICON MEDICAL

Η εταιρεία Ευήκοον είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του οίκου OTICON MEDICAL, τμήμα της Οticon του ομίλου William Demant Holding, που είναι κορυφαία, παγκοσμίως, στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων της ακοής. Ύστερα από τη συγχώνευση με την ήδη καταξιωμένη στο χώρο MXM/NEURELEC, και προσθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της OTICON στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας, η OTICON MEDICAL ήρθε να προσδώσει επιπλέον κύρος, υποδομή και τεχνογνωσία στα προϊόντα της NEURELEC. Ένα μέλλον για την εταιρεία και τους χρήστες της, υφιστάμενους και μελλοντικούς, που μόνο οφέλη και θετικά στοιχεία θα έχει για όλους.

Η βασική σειρά εμφυτευμάτων της OTICON MEDICAL αποτελείται από το NEURO ZTI®. Η σειρά αποτελείται από τα NEURO ZTI® CLA και NEURO ZTI® EVO. Το σύστημα NEURO ZTI® αποτελείται από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό σύστημα, όπως περιγράφηκε στην ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ».  

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

  • Δέκτης

Ο Δέκτης αποτελεί τον μικρότερο στην αγορά χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του, όπου κεραία, δέκτης και μαγνήτης βρίσκονται εντός του ίδιου λεπτού περιβλήματος, κάτι που οδηγεί στη μη αναγκαιότητα για αφαίρεση τμήματος του κροταφικού οστού, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο παραμονής στο χειρουργείο. Είναι κατασκευασμένος από δύο καινοτόμα πλήρως βιοσυμβατά υλικά, Ζιρκόνιο και Τιτάνιο, τα οποία προσφέρουν μια συμπαγή δομή με εξαιρετική αντοχή στην πίεση.

Επίσης, η συμπαγής δομή του προσφέρει αντοχή σε πίεση ακόμα και στα 20m βάθος χωρίς από την άλλη να υπάρχει περιορισμός σε υψόμετρο. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενισχύονται και από το σύστημα ακινητοποίησης του δέκτη, δύο αυτοδιάτρητες βίδες τιτανίου, που προσφέρει σταθερότητα με το λιγότερο δυνατό τραυματισμό του κροταφικού οστού.

Η εξαιρετική σταθερότητα του δέκτη σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθός του το καθιστά συμβατό με εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας 1.5Τ, ενώ με την αφαίρεση του μαγνήτη μπορεί να γίνει και εξέταση 3Τ. Η διαδικασία αφαίρεσης του μαγνήτη είναι απλή και γίνεται πριν την εξέταση, ενώ η τοποθέτηση νέου μαγνήτη γίνεται αμέσως μετά την εξέταση. Η απαιτούμενη τομή είναι μόλις 1cm, η μικρότερη σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές.

  • NEUROZTI® CLA

Το ηλεκτρόδιο CLA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη σκληρότητα με στόχο τη χρήση του σε τυπικές ή/και δύσκολες εμφυτεύσεις, όπως η οστεοποίηση του κοχλία ή σε επαναεμφυτεύσεις. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, με αποτέλεσμα να καλύπτει μεγάλο φάσμα των φυσιολογικά ακουστών συχνοτήτων. 

  • NEUROZTI® EVO
Το ηλεκτρόδιο EVO έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις ευαίσθητες δομές του κοχλία, όπως το όργανο του Corti, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο στη διατήρηση πιθανής υπολειμματικής ακοής κυρίως στις μπάσες συχνότητες. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, ενώ η λεία επιφάνειά του, η μικρή διάμετρος, καθώς και ο ευέλικτος σχεδιασμός του έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το ηλεκτρόδιο να χρειάζεται 32% λιγότερη δύναμη για την εμφύτευση σε σχέση με το NEURO ZTI® CLA, με αποτέλεσμα μια ατραυματική εμφύτευση που οδηγεί τελικά στη διατήρηση των εύθραυστων δομών του κοχλία. Η μοναδική σχεδίαση της γείωσης του ηλεκτροδίου προσφέρει μεγάλη ασφάλεια για την αποφυγή διέγερσης γειτονικών δομών, όπως το προσωπικό νεύρο, ενώ και ο τρόπος διέγερσης του κοχλία παρέχει σημαντικά ακοολογικά πλεονεκτήματα. Το κοχλιακό εμφύτευμα αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο, πέρα από την αξιοπιστία, να μπορεί να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Με γνώμονα τα παραπάνω το Neuro ZTi κατασκευάστηκε έτσι, ώστε να είναι ικανό να δεχτεί όλες τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, για να μην μένει ποτέ ο χρήστης πίσω.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Neuro2 αποτελεί τον πιο σύγχρονο επεξεργαστή του οίκου Oticon Medical και, ουσιαστικά, αντανακλά την τεχνογνωσία της Oticon στον τομέα των ακουστικών βοηθημάτων. Αποτελεί τον πιο μικρό (μόλις 3mm πάχος) και ταυτόχρονα ελαφρύ (μόλις 9,1gr) Behind-The-Ear επεξεργαστή ομιλίας κοχλιακού εμφυτεύματος στην αγορά, καθώς και τον πιο πολυβραβευμένο με τουλάχιστον 8 διαφορετικές διακρίσεις. Πέρα από ένα διακριτικό ακουστικό αποτελεί και μια αξιόπιστη λύση, καθώς είναι ο μοναδικός επεξεργαστής που υπόκειται σε πάνω από 50 διαφορετικούς ελέγχους αξιοπιστίας και αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους που είναι ο μοναδικός επεξεργαστής που έχει IP68.

Συχνό πρόβλημα αποτελεί το καλώδιο σύνδεσης του επεξεργαστή με την κεραία. Το πρόβλημα αυτό εξαφανίζεται με τη νέα σύνθεση του καλωδίου που αποτελείται από ίνες αραμιδίου (Kevlar®) καθιστώντας το εξαιρετικά λεπτό και με μεγάλη αντοχή στην τάση.   

Η χαμηλή κατανάλωση σε σχέση με τη μεγάλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει ασυναγώνιστη αυτονομία, ενώ και η μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει άνεση διακριτικότητα και ασφάλεια για πάνω από 20 ώρες.

Η Oticon Medical εμπνευσμένη και βασισμένη στην εμπειρία της Oticon, τον ηγέτη στα ακουστικά βαρηκοΐας, δημιούργησε έναν αξιόπιστο και ταυτόχρονα λειτουργικό επεξεργαστή, με στόχο τη μείωση της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει ο χρήστης για να ακούσει (BrainHearing™). Επίσης, αποτελεί ιδανικό επεξεργαστή για παιδιατρικούς ασθενείς, καθώς παρέχει πρόσβαση από πολύ χαμηλούς ήχους μέχρι πολύ μεγάλης έντασης ήχους, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος ήχων που φτάνει τα 83dB. Το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε μειωμένη παραμόρφωση του ήχου, με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανόηση της ομιλίας ιδιαίτερα σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύονται και από τις μοναδικές και σύγχρονες στρατηγικές επεξεργασίας και κωδικοποίησης του σήματος, όπως η CrystallisXDP, που έχει σχεδιαστεί για την παροχή του καλύτερου δυνατού σήματος ομιλίας στο χρήστη, επικεντρώνοντας στην καθαρότητα και την άνεση.

Διακρίσεις

Συνδεσιμότητα

Ο επεξεργαστής Neuro 2 προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες συνδεσιμότητας με τη χρήση μιας και μόνο συσκευής, μέσω του ενσωματωμένου Telecoil που διαθέτει. Η νέα συσκευή Oticon Medical Streamer XM προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας ήχο και αδιάλειπτη μετάδοσή του από πολλές συσκευές. Με τη χρήση μιας και μόνο συσκευής ο επεξεργαστής μπορεί να συνδεθεί με το κινητό τηλέφωνο, την τηλεόραση, το tablet και με οποιαδήποτε συσκευή ήχου παρέχει έξοδο ήχου μέσω καλωδίου. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορούν να απαντηθούν κλήσεις από το κινητό, ενώ μέσω κατάλληλης εφαρμογής στο κινητό μπορεί ο χρήστης να προσαρμόσει τον ήχο στις ανάγκες του, εκείνη τη στιγμή.

Φόρμα Επικοινωνίας