Η εταιρεία Ευήκοον είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του οίκου OTICON MEDICAL. Η OTICON MEDICAL, εταιρεία που ασχολείται με ιατρικά προϊόντα στον τομέα της ακοής, ανήκει στην οικογένεια της OTICON που αυτή τη στιγμή είναι κορυφαία, παγκοσμίως, στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας. Ύστερα από τη συγχώνευση με την ήδη καταξιωμένη στο χώρο MXM/NEURELEC, και προσθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της OTICON στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας, η OTICON MEDICAL ήρθε να προσδώσει επιπλέον κύρος, υποδομή και τεχνογνωσία στα προϊόντα της NEURELEC. Ένα μέλλον για την εταιρεία και τους χρήστες της, υφιστάμενους και μελλοντικούς, που μόνο οφέλη και θετικά στοιχεία θα έχει για όλους.

Η βασική σειρά εμφυτευμάτων της OTICON MEDICAL είναι η Digisonic SP®. Η σειρά αποτελείται από τα Digisonic SP®, DigisonicSP® EVO, καθώς και το εμφύτευμα εγκεφαλικού στελέχους Digisonic SP® ABI. Το εμφύτευμα Digisonic SP® αποτελείται από ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό σύστημα, όπως περιγράφηκε στην ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ».

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
DIGISONIC® SP IMPLANT
DIGISONICSPIMPLANT
DIGOSONIC SP® ABI
DIGISONICABI1
To Digisonic SP® είναι το μικρότερο εμφύτευμα στην αγορά, χάρη στην ενσωμάτωση του μαγνήτη και του δέκτη στο ίδιο κεραμικό περίβλημα. Τα κεραμικά υλικά μαζί με τη βάση τιτανίου, συνδυασμό που η OTICON MEDICAL χάρη στην τεχνογνωσία της μπορεί να χρησιμοποιήσει, καθιστούν το εμφύτευμα Digisonic SP® εξαιρετικά ανθεκτικό. Το εμφύτευμα είναι τέτοιο, που επιτρέπει την ελάχιστη δυνατή χειρουργική επεμβατικότητα. Η στήριξη γίνεται με δύο μικρές αυτοδιάτρητες βίδες τιτανίου, που παρέχουν απόλυτα ασφαλή στήριξη και έτσι ο χειρουργός δε χρειάζεται να δημιουργήσει αυλάκι στο κρανίο για την τοποθέτηση, γεγονός που μειώνει, επίσης, το χρόνο του χειρουργείου, αλλά και της ανάρρωσης.  Tα εμφύτευματα Digisonic SP® είναι συμβατά με εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας 1.5Τ που είναι το σύνηθες στις διαγνωστικές εξετάσεις. Η Standard συστοιχία ηλεκτροδίων Digisonic SP® αποτελείται από 20 ηλεκτρόδια με βάθος διείσδυσης 26mm που εξασφαλίζουν την τοποθέτηση στον κοχλία. Η μαλακή άκρη είναι σχεδιασμένη για την ελάχιστη επεμβατικότητα στον ιστό του κοχλία, ενώ στη βάση της συστοιχίας τα δύο δαχτυλίδια σιλικόνης σφραγίζουν τον κοχλία για τη μείωση της πιθανότητας μόλυνσης.
 DIGISONICSP
Η συστοιχία ηλεκτροδίων Digisonic SP® EVO είναι σχεδιασμένο για ακόμη μικρότερη επεμβατικότητα και για τη διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερο της κοχλιακής δομής. Είναι μικρότερης διαμέτρου και εξαιρετικά λεπτό στην άκρη. Με επίσης 20 ηλεκτρόδια και βάθος διείσδυσης τα 25mm, το EVO είναι ο συμβιβασμός μεταξύ σκληρότητας, ευελιξίας και μήκους.
 DIGISONICSPEVO
Το εμφύτευμα εγκεφαλικού στελέχους Digisonic SP® ABI είναι ένα εμφύτευμα για περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κλασικό κοχλιακό εμφύτευμα. Περιπτώσεις,όπως ασθενών που πάσχουν από νευροϊνωμάτωση, οστεοποίηση του κοχλία, ύπαρξη καλοηθών όγκων και για άλλους ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν είναι δυνατή η κλασική εμφύτευση.
Το Digisonic SP® ABI έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τα άλλα της σειράς Digisonic SP®, με τη διαφορά ότι αντί για συστοιχία ηλεκτροδίων, διαθέτει ένα πλέγμα 15 επίπεδων ηλεκτροδίων που τοποθετούνται απευθείας στον εγκεφαλικό φλοιό. Κάθε ηλεκτρόδιο διεγείρει διαφορετική περιοχή, ώστε ο ασθενής να αντιλαμβάνεται μεγάλο εύρος ήχων. Στερεώνεται σε κάθε είδος κεφαλής με το δικό του μοναδικό σύστημα στερέωσης. Όπως και τα προηγούμενα εμφυτεύματα,το Digisonic SP® ABI είναι επίσης συμβατό με τις τυπικές εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας των 1.5Τ.
DIGISONICABI2
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
Ο επεξεργαστής ήχου SAPHYR® NEO είναι σχεδιασμένος για να παρέχει καλύτερη κατανόηση της ομιλίας και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον χάρη στην προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας ήχου που έχει.

Ο επεξεργαστής ήχου SAPHYR® NEO διαθέτει το σύστημα επεξεργασίας CrystallisXDP, που έχει σχεδιαστεί για την παροχή του καλύτερου δυνατού σήματος ομιλίας στο χρήστη, επικεντρώνοντας στην καθαρότητα και την άνεση.
Το σύστημα Voice TrackTM που διαθέτει δίνει τη δυνατότητα καλύτερης αντίληψης της ομιλίας σε περιβάλλον με θόρυβο. Το Voice TrackTM ανιχνεύει το σταθερό θόρυβο που βρίσκεται στο προσκήνιο και τον χαμηλώνει. Οι συζητήσεις, τότε, γίνονται πιο εύκολες στην κατανόηση.
Η λειτουργία του επεξεργαστή ομιλίας γίνεται με δύο ειδικού τύπου μπαταρίες που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία του. Ο επεξεργαστής ήχου SAPHYR® NEO έχει βελτιωθεί στον τομέα της κατανάλωσης της ενέργειας, παρέχοντας περισσότερη επεξεργαστική ισχύ, με μικρότερη κατανάλωση παράλληλα.
Ο επεξεργαστής ήχου SAPHYR® NEO διαθέτει ενσωματωμένο επαγωγικό πηνίο (Telecoil) για χρήση σε αίθουσες που έχουν τέτοια εγκατάσταση χωρίς κάποιο έξτρα εξοπλισμό. Είναι επίσης συμβατός με ασύρματα συστήματα Bluetooth που κυκλοφορούν στην αγορά.
Το βελτιωμένο design του SAPHYR®NEO τον καθιστά πιο ελαφρύ,αλλά ταυτόχρονα ανθεκτικό χάρη στα υψηλής ποιότητας εξαρτήματά του. Τα επιμέρους εξαρτήματα (Κεραία-Καλώδιο-Μαγνήτης) έχουν αναβαθμιστεί και έχουν γίνει πιο συμπαγή και ανθεκτικά, μειώνοντας έτσι το κόστος των αναλωσίμων που βαραίνουν το χρήστη, βελτιώνοντας παράλληλα το αισθητικό κομμάτι. Το κυρίως σώμα του επεξεργαστή διατίθεται στους παρακάτω χρωματισμούς:
NUANCIER - COLOR CHART SAPHYR NEO COLLECTION_Page_1
Στον παραπάνω επεξεργαστή προσαρμόζεται η κεραία και ο μαγνήτης μέσω του μικρού καλωδίου και έτσι το συνολικό εξωτερικό μέρος του συστήματος κοχλιακού εμφυτεύματος διαμορφώνεται όπως παρακάτω.
PROCESSORWORN1
PROCESSORWORN4