Απώλεια ακοής & προβλήματα υγείας

Απώλεια ακοής & προβλήματα υγείας

Οι σύγχρονες κοινωνίες έχουν καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Νέες, εξελιγμένες μέθοδοι έχουν δημιουργηθεί, προηγμένες τεχνολογίες έχουν εφευρεθεί ώστε όλα να γίνονται πιο εύκολα και γρήγορα με στόχο την ευημερία και την καλύτερη υγεία μας.

Από την στιγμή της διάγνωσης της βαρηκοΐας, είναι σημαντικό να ληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η απόφαση για χρήση ακουστικών, ώστε να μην επηρεαστούν αρνητικά άλλες πλευρές της ζωής μας.

Η βαρηκοΐα μπορεί να οδηγήσει σε απομόνωση και κατάθλιψη

Χάνοντας ακόμα και ένα μέρος της ακοής μας, η επικοινωνία με τους γύρω μας γίνεται πιο δύσκολη. Το άτομο προσπαθεί να διαβάσει τα χείλη των συνομιλητών ή να διατηρήσει συγκεντρωμένη την προσοχή του για να κατανοήσει τι του λένε. Αυτό από ένα σημείο και μετά τον κουράζει με αποτέλεσμα να απομακρύνεται, να κλείνεται στον εαυτό του ή ακόμη και να παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης.

Η έγκαιρη διάγνωση σε συνδυασμό με την έγκυρη αντιμετώπιση είναι το κλειδί για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της βαρηκοΐας και της άνοιας

Έρευνες έχουν δείξει πως η βαρηκοΐα σχετίζεται και με την άνοια. Ακόμα και η βαρηκοΐα λόγω ηλικίας (πρεσβυακουσία) μπορεί να συσχετιστεί με την εκδήλωση άνοιας. Με την χρήση ακουστικών βαρηκοϊας  βοηθάτε το εγκέφαλό σας να παραμείνει ακουστικά ενεργός, συμβάλλοντας σε μια καλύτερηποιότητα ζωής.

Πιθανές διαταραχές στην ισορροπία του ατόμου

Η βαρηκοΐα μπορεί να συσχετιστεί με πιθανές διαταραχές στην ισορροπία ενός ατόμου. Αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς το άτομο που παρουσιάζει ένα τέτοιο σύμπτωμα μπορεί να χτυπήσει.

Σε μικρότερες ηλικίες η βαρηκοΐα εμποδίζει τη σωστή ανάπτυξη του λόγου και τη νοητική ωριμότητα

Ένα νεογέννητο ή ένα παιδί χρειάζεται μεγάλη προσοχή και παρακολούθηση. Οι κηδεμόνες θα πρέπει να παρατηρούν τυχόν αποκλίσεις από τη φυσιολογική κινητική και νοητική τους ανάπτυξη. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ακοή τους πιθανό να επηρεάζει τους δύο παραπάνω τομείς. Όσο νωρίτερα γίνει αντιληπτό και αντιμετωπιστεί, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Φροντίστε για την καλή ποιότητα της υγείας της ακοής σας. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλετε σε μια πιο χαρούμενη και αποδοτική καθημερινότητα.

Αναζήτηση

Καταστήματα