Ακουστικά Βαρηκοΐας: Πόσο Κοστίζουν;

Mια από τις πιο συχνές ερωτήσεις για τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι «Ποια είναι η τιμή τους; ».

H ερώτηση αυτή δεν μπορεί να απαντηθεί αναφέροντας απλώς ένα νούμερο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι δύσκολο να βρείτε τιμές ακουστικών να αναγράφονται online. Παρακάτω θα εξηγήσουμε γιατί οι τιμές των ακουστικών βαρηκοΐας ποικίλλουν τόσο, τους λόγους για τους οποίους τα ακουστικά έχουν υψηλές τιμές, αλλά και ποια είναι τα τεχνολογικά οφέλη που προσφέρουν τα ακριβότερα ακουστικά έναντι των πιο οικονομικών.

Το κόστος των ακουστικών βαρηκοΐας είναι εξατομικευμένο, καθώς οι τιμές τους καθορίζονται από τον τύπο της βαρηκοΐας, το μοντέλο του ακουστικού, τις προτιμήσεις και τις καθημερινές ανάγκες του ατόμου που αντιμετωπίζει απώλεια ακοής και άλλους παράγοντες, αλλά και την αποζημίωση που μπορεί να λάβει κάποιος για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας από διαφορετικούς φορείς.

 

1)   Εξατομικευμένες τιμές ακουστικών: Ολική, μερική ή καθόλου κάλυψη ασφαλιστικών ταμείων

 

Ένας από τους βασικούς λόγους που δεν μπορεί να δοθεί ακριβής απάντηση στην ερώτηση «Ποια είναι η τιμή των ακουστικών βαρηκοΐας; » είναι η διαφορετική αποζημίωση που μπορεί να λάβει ο κάθε υποψήφιος για ακουστικά βαρηκοΐας . Πιο συγκεκριμένα, ένας υποψήφιος μπορεί να δικαιούται πλήρη, μερική ή και καθόλου κάλυψη από τον ασφαλιστικό του φορέα (π.χ. ιδιωτική ασφάλεια, δημόσιοι ασφαλιστικοί φορείς, κρατικοί φορείς, κλπ).

Πριν σκεφτείτε λοιπόν ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι ακριβά, είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για την οικονομική ενίσχυση που μπορεί να δικαιούστε από τον ασφαλιστικό σας φορέα. Ο καλύτερος τρόπος για να το μάθετε αυτό είναι να επικοινωνήσετε με ένα από τα κέντρα του δικτύου Ευήκοον και να ενημερωθείτε για την κάλυψη που μπορείτε να λάβετε από τον εκάστοτε φορέα!

 

2) Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο εξελιγμένα από ποτέ

 

Οι μέρες εκείνες που τα ακουστικά βαρηκοΐας ήταν πολύ μεγάλα και η ένταση ρυθμιζόταν μόνο από το ροδάκι είναι πλέον παρελθόν!

Πλέον τα ακουστικά είναι πολύ πιο διακριτικά και εκλεπτυσμένα, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και αόρατα! Η τεχνολογία των ακουστικών έχει εξελιχθεί θεαματικά παρέχοντας στον χρήστη μια μοναδική εμπειρία καθώς με τις νέες τεχνολογίες έχει τη δυνατότητα να ακούει όλους τους ήχους που υπάρχουν γύρω του αφού η παραδοσιακή κατευθυντικότητα της παλαιότερης τεχνολογίας των ακουστικών βαρηκοΐας πλέον δεν εφαρμόζεται.

Τα σύγχρονα ακουστικά επιτρέπουν στον χρήστη να ακούει με καθαρότητα ακόμα και στα πιο απαιτητικά και θορυβώδη περιβάλλοντα, χωρίς να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και να κουράζεται, και κυρίως χωρίς εκείνο το ενοχλητικό “σφύριγμα”.

Eπιπλέον, τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας με smartphone αλλά και σύνδεσης με την τηλεόραση, καθώς και δυνατότητες streaming.

Για να χωρέσουν όλα αυτά σε μια τόσο μικρή συσκευή απαιτείται μακροχρόνια και συστηματική έρευνα και ανάπτυξη.

 

3) Η εξέλιξη των ακουστικών βαρηκοΐας απαιτεί μακροχρόνια έρευνα και ανάπτυξη

 

Για να εξελίσσεται η τεχνολογία των ακουστικών και το αποτέλεσμα που προσφέρεται στον χρήστη, απαιτείται εντατική και μακροχρόνια έρευνα και ανάπτυξη από μεγάλες ερευνητικές ομάδες και ομάδες σχεδιασμού που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη καινοτομιών που θα φέρουν σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα των χρηστών ακουστικών βαρηκοΐας στο μέλλον!

 

4) Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν προσφέρουν απλά ενίσχυση του ήχου

 

Οι φθηνότερες εναλλακτικές ακουστικών βαρηκοΐας, γνωστές ως Ενισχυτές Ήχου, δεν διαφοροποιούν τους ήχους όπως τα ακουστικά βαρηκοΐας, αλλά ενισχύουν όλους τους ήχους με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης λαμβάνει όλους τους ήχους ενισχυμένους, ακόμα και τους δυνατούς θορύβους του περιβάλλοντος, θέτοντας σε κίνδυνο την ακοή μακροπρόθεσμα. Αντίθετα τα ακουστικά βαρηκοΐας διαφοροποιούν τους δυνατούς από τους χαμηλούς ήχους, δυναμώνοντας μόνο αυτούς που είναι σημαντικοί για τον χρήστη.

Η χρήση ενισχυτών ήχου δεν συνιστάται, καθώς δεν υπάρχει καθορισμένο νομικό πλαίσιο και δεν εξασφαλίζονται ασφαλή επίπεδα έντασης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος να βλάψουν την ακοή του χρήστη αντί να τη βοηθήσουν.

 

5) Τα ακουστικά βαρηκοΐας προσαρμόζονται σε εσένα και στις ανάγκες σου

 

Παλαιότερα, τα ακουστικά δεν προσαρμόζονταν πάνω στη βαρηκοΐα και τις ανάγκες του χρήστη και είχαν ελάχιστα περιθώρια εξατομίκευσης για τον κάθε χρήστη.

Αυτό δεν συμβαίνει πλέον με τα σύγχρονα ακουστικά βαρηκοΐας. Αντίθετα, σήμερα τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούν σύνθετες ιατροτεχνολογικές συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την καθημερινότητα και την εμπειρία ήχου του κάθε χρήστη, ώστε να καταλαβαίνει κάθε ήχο γύρω του!

Πριν την επιλογή του ακουστικού, πραγματοποιούνται μετρήσεις σε εξειδικευμένο κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να καταλάβουμε ποιες είναι οι ανάγκες που έχει ο κάθε υποψήφιος, ώστε να κάνουμε την κατάλληλη και πιο σωστή επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας.

Για παράδειγμα, διαφορετικές ανάγκες έχει ένας άνθρωπος που εργάζεται σε θορυβώδες περιβάλλον και έχει δυσκολία να παρακολουθήσει συζητήσεις εκεί από κάποιον που δυσκολεύεται να ακολουθήσει συζητήσεις σε ήσυχο περιβάλλον ή κάποιον που παρουσιάζει εμβοές.

Μπορεί η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού να φαίνεται δύσκολη, αλλά για αυτό είναι δίπλα σας ο εξειδικευμένος ακοοπροθετιστής! Θα σας ακούσει με προσοχή για να κατανοήσει τις ανάγκες σας, θα σας συμβουλεύσει και θα σας καθοδηγήσει ώστε να επιλέξετε μαζί το σωστό ακουστικό και να επιτύχετε το βέλτιστο αποτέλεσμα για εσάς.

Ο ακοοπροθετιστής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος για τον χρήστη, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν εξειδικευμένο ακοοπροθετιστή που θα μπορεί να σας υποστηρίξει και να σας συμβουλεύσει σε ό,τι σας προβληματίζει καθ’ όλη τη διάρκεια.

Χρειάζεται συνεχής εκπαίδευση ώστε να αποκτήσει κάποιος την ιδιότητα του ακοοπροθετιστή, ο οποίος θα μπορεί να βοηθήσει την ακοή σας υπεύθυνα και με ασφάλεια. Συνεπώς, οι τιμές των ακουστικών βαρηκοΐας σίγουρα διαμορφώνονται και από την εξειδίκευση που είναι απολύτως απαραίτητη στον συγκεκριμένο τομέα.

Κάντε το βήμα για την ακοή σας σήμερα!

Ο καλύτερος τρόπος να μάθετε τις τιμές των ακουστικών βαρηκοΐας, είναι να επισκεφθείτε ένα κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας Ευήκοον , ώστε να συζητήσετε με έναν από τους εξειδικευμένους ακοοπροθετιστές μας για τις ανάγκες σας, τις επιλογές που έχετε, αλλά και αν είστε υποψήφιοι για επιδότηση από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Recommended Posts