Ακοή

Το πρώτο κοχλιακό εμφύτευμα εφαρμόστηκε το 1961 στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έκτοτε, η τεχνολογία στον τομέα των κοχλιακών εμφυτευμάτων έχει προχωρήσει, δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα σε σχέση με τότε.

Ένα σύστημα κοχλιακού εμφυτεύματος αποτελείται κατά βάση από δύο μέρη, τα οποία δρουν συνεργικά για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος.

Εξωτερικά βρίσκεται ο επεξεργαστής ομιλίας, ο οποίος εμφανισιακά έχει αρκετές ομοιότητες με τα παραδοσιακά ακουστικά oπισθοωτιαίου τύπου. Μέσω μιας κεραίας υπάρχει ασύρματη επικοινωνία με το εσωτερικό τμήμα (εμφυτεύμα), το οποίο τοποθετείται χειρουργικά. Σχετικά με την περαιτέρω λειτουργία του, οι ήχοι που λαμβάνονται από τα μικρόφωνα του εξωτερικού επεξεργαστή επεξεργάζονται και το σήμα μετατρέπεται σε ψηφιακό. Το ψηφιακό πλέον σήμα, μετατρέπεται σε ηλεκτρικό παλμό και διοχετεύεται μέσω του ηλεκτροδίου του εμφυτεύματος στο ακουστικό νεύρο του κοχλία. Εξαιτίας της τονοτοπικότητας του κοχλία, δηλαδή της κωδικοποίησης της συχνότητας σε διαφορετικό σημείο της βασικής μεμβράνης του, είναι δυνατή η σωστή απόδοση των ήχων ανά συχνότητα και η μετάδοση της πληροφορίας μέχρι τον εγκέφαλο για τη σωστή αποκωδικοποίηση αυτής.

Το εξωτερικό τμήμα του συστήματος, που αποτελεί τον επεξεργαστή ομιλίας, αφαιρείται εύκολα για την πραγματοποίηση καθημερινών αναγκών, όπως το μπάνιο και ο ύπνος. Αντίθετα, το εσωτερικό τμήμα, αποτελούμενο από το ηλεκτρόδιο και την κεραία, τοποθετείται χειρουργικά άπαξ, είναι πλήρως αθέατο και δεν είναι δυνατή η αφαίρεσή του.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για κοχλιακό εμφύτευμα γίνεται από τον ΩΡΛ ιατρό ή τον ακοολόγο, σε πιστοποιημένα κέντρα κοχλιακής εμφύτευσης σε όλη την Ελλάδα. Απαιτείται σειρά κατάλληλων εξετάσεων για να αξιολογηθούν κατά περίπτωση τα οφέλη μιας κοχλιακής εμφύτευσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και βοήθεια σχετικά με τις πρώτες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσετε γι’ αυτή την αρχική επαφή-αξιολόγηση, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας

Κοχλιακά εμφυτεύματα & Βοηθήματα ακοής με την εγγύηση της OTICON MEDICAL

Η εταιρεία ΕΥΗΚΟΟΝ είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα του οίκου OTICON MEDICAL, του ομίλου William Demant Holding, στον οποίο ανήκει και η OTICON, που είναι κορυφαία παγκοσμίως στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας και βοηθημάτων της ακοής. Ύστερα από τη συγχώνευση με την ήδη καταξιωμένη στο χώρο MXM/NEURELEC και προσθέτοντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της OTICON στον τομέα των ακουστικών βαρηκοΐας, η OTICON MEDICAL ήρθε να προσδώσει επιπλέον κύρος, υποδομή και τεχνογνωσία στα προϊόντα της NEURELEC.

Η βασική σειρά εμφυτευμάτων της OTICON MEDICAL αποτελείται από το NEURO Zti®. Η σειρά αποτελείται από τα NEURO Zti® CLA και NEURO Zti® EVO. Το σύστημα NEURO Zti® αποτελείται από ένα εσωτερικό (εμφύτευμα) και ένα εξωτερικό τμήμα, όπως περιγράφηκε στην ενότητα «ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΧΛΙΑΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ».

 

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Το εμφύτευμα είναι το μικρότερο στην αγορά χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό του, όπου κεραία, δέκτης και μαγνήτης βρίσκονται εντός του ίδιου λεπτού περιβλήματος, κάτι που οδηγεί στη μη αναγκαιότητα για αφαίρεση τμήματος του κροταφικού οστού, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο παραμονής στο χειρουργείο. Είναι κατασκευασμένος από δύο καινοτόμα πλήρως βιοσυμβατά υλικά, Ζιρκόνιο και Τιτάνιο, τα οποία προσφέρουν μια συμπαγή δομή με εξαιρετική αντοχή στην πίεση. Επίσης, η συμπαγής δομή του προσφέρει αντοχή σε πίεση ακόμα και στα 20m βάθος, χωρίς επίσης να υπάρχει περιορισμός σε υψόμετρο. Τα χαρακτηριστικά αυτά ενισχύονται και από το σύστημα ακινητοποίησης του δέκτη με δύο αυτοδιάτρητες βίδες τιτανίου, που προσφέρουν σταθερότητα με το λιγότερο δυνατό τραυματισμό του κροταφικού οστού.

Η εξαιρετική σταθερότητα του δέκτη σε συνδυασμό με το μικρό μέγεθός του το καθιστά συμβατό με εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας (MRI) 1.5Τ, ενώ με την αφαίρεση του μαγνήτη μπορεί να γίνει και εξέταση 3Τ. Η διαδικασία αφαίρεσης του μαγνήτη είναι απλή και γίνεται πριν την εξέταση, ενώ η τοποθέτηση νέου μαγνήτη γίνεται αμέσως μετά την εξέταση. Η απαιτούμενη τομή είναι μόλις 1cm, η μικρότερη σε σύγκριση με άλλους κατασκευαστές.

Η μοναδική σχεδίαση της γείωσης του ηλεκτροδίου προσφέρει μεγάλη ασφάλεια για την αποφυγή διέγερσης γειτονικών δομών, όπως το προσωπικό νεύρο, ενώ και ο τρόπος διέγερσης του κοχλία παρέχει σημαντικά ακοολογικά πλεονεκτήματα. Το κοχλιακό εμφύτευμα αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο, πέρα από την αξιοπιστία, να μπορεί να ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Με γνώμονα τα παραπάνω το Neuro Zti κατασκευάστηκε έτσι, ώστε να είναι ικανό να δεχτεί όλες τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις, για να μην μένει ποτέ ο χρήστης πίσω.

  • NEUROZti® CLA

Το ηλεκτρόδιο CLA έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παρέχει τη βέλτιστη σκληρότητα με στόχο τη χρήση του σε τυπικές ή/και δύσκολες εμφυτεύσεις, όπως η οστεοποίηση του κοχλία ή σε επαναεμφυτεύσεις. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, με αποτέλεσμα να καλύπτει μεγάλο φάσμα των φυσιολογικά ακουστών συχνοτήτων.

  • NEUROZti® EVO

Το ηλεκτρόδιο EVO έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις ευαίσθητες δομές του κοχλία, όπως το όργανο του Corti, στοιχείο το οποίο είναι απαραίτητο στη διατήρηση πιθανής υπολειμματικής ακοής κυρίως στις χαμηλές συχνότητες. Ταυτόχρονα εισχωρεί βαθιά στον κοχλία, ενώ η λεία επιφάνειά του, η μικρή διάμετρος, καθώς και ο ευέλικτος σχεδιασμός του έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το ηλεκτρόδιο να χρειάζεται 32% λιγότερη δύναμη για την εμφύτευση σε σχέση με το NEURO Zti® CLA, με αποτέλεσμα μια ατραυματική εμφύτευση που οδηγεί τελικά στη διατήρηση των εύθραυστων δομών του κοχλία.

Προϊόντα - Τεχνολογίας

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Ο Neuro2 αποτελεί τον πιο σύγχρονο επεξεργαστή ήχου του οίκου OTICON MEDICAL, που ουσιαστικά αντανακλά την τεχνογνωσία της OTICON στον τομέα των ακουστικών βοηθημάτων. Αποτελεί τον πιο μικρό (μόλις 3mm πάχος) και ταυτόχρονα ελαφρύ (μόλις 9,1gr) Behind-The-Ear επεξεργαστή ομιλίας κοχλιακού εμφυτεύματος στην αγορά, καθώς και τον πιο πολυβραβευμένο, με τουλάχιστον 8 διαφορετικές διακρίσεις. Πέρα από ένα διακριτικό ακουστικό αποτελεί και μια αξιόπιστη λύση, καθώς είναι ο μοναδικός επεξεργαστής που υπόκειται σε πάνω από 50 διαφορετικούς ελέγχους αξιοπιστίας.

 

Συχνό πρόβλημα αποτελεί το καλώδιο σύνδεσης του επεξεργαστή με την κεραία. Το πρόβλημα αυτό εξαφανίζεται με τη νέα σύνθεση του καλωδίου που αποτελείται από ίνες αραμιδίου (Kevlar®) καθιστώντας το εξαιρετικά λεπτό και με μεγάλη αντοχή στην τάση.

Η χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με τη μεγάλη επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει ασυναγώνιστη αυτονομία, ενώ και η μικρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία προσφέρει άνεση, διακριτικότητα και ασφάλεια για πάνω από 20 ώρες.

Η πιστοποίηση IP68 καθιστά τον επεξεργαστή ήχου ανθεκτικό σε σκόνη και νερό, ώστε ο χρήστης άφοβα και χωρίς άγχος να λαμβάνει μέρος στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η OTICON MEDICAL βασισμένη στην εμπειρία της OTICON, τον ηγέτη στα ακουστικά βαρηκοΐας, δημιούργησε έναν αξιόπιστο και ταυτόχρονα λειτουργικό επεξεργαστή, με στόχο τη μείωση της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλει ο χρήστης για να ακούσει (BrainHearing™). Επίσης, αποτελεί ιδανικό επεξεργαστή για παιδιατρικούς ασθενείς, καθώς παρέχει πρόσβαση από πολύ χαμηλούς ήχους μέχρι πολύ μεγάλης έντασης ήχους, διαθέτοντας το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος ήχων που φτάνει τα 83dB. Το χαρακτηριστικό αυτό οδηγεί σε μειωμένη παραμόρφωση του ήχου, με αποτέλεσμα την αυξημένη κατανόηση της ομιλίας ιδιαίτερα σε θορυβώδη περιβάλλοντα. Αυτά τα χαρακτηριστικά ενισχύονται και από τις μοναδικές και σύγχρονες στρατηγικές επεξεργασίας και κωδικοποίησης του σήματος, που έχουν σχεδιαστεί για την παροχή του καλύτερου δυνατού σήματος ομιλίας στο χρήστη, επικεντρώνοντας στην καθαρότητα και την άνεση.

Συνδεσιμότητα

Ο επεξεργαστής Neuro 2 προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες
συνδεσιμότητας με τη χρήση μιας και μόνο συσκευής, μέσω του
ενσωματωμένου Telecoil που διαθέτει. Η νέα συσκευή Oticon
Medical Streamer XM προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας ήχο και
αδιάλειπτη μετάδοσή του από πολλές συσκευές. Με τη χρήση μιας
και μόνο συσκευής ο επεξεργαστής μπορεί να συνδεθεί με το κινητό
τηλέφωνο, την τηλεόραση, το tablet και με οποιαδήποτε συσκευή
ήχου παρέχει έξοδο ήχου μέσω καλωδίου. Με το πάτημα ενός
κουμπιού μπορούν να απαντηθούν κλήσεις από το κινητό, ενώ
μέσω κατάλληλης εφαρμογής στο κινητό μπορεί ο χρήστης να
προσαρμόσει τον ήχο στις ανάγκες του, εκείνη τη στιγμή.

Υποστήριξη

Υποστήριξη πελατών

Είμαστε, πάντα, κοντά σας…

Η εταιρεία ΕΥΗΚΟΟΝ είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος-διανομέας στην Ελλάδα των προϊόντων της OTICON MEDICAL. Σε εμάς μπορείτε να προμηθευτείτε τα γνήσια ανταλλακτικά για τον επεξεργαστή ομιλίας σας. Παρέχουμε επίσης τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση βλάβης του επεξεργαστή, που περιλαμβάνει το δωρεάν έλεγχο καλής λειτουργίας του, την αντικατάσταση των επιμέρους εξαρτημάτων, όπως καλώδιο–κεραία-μαγνήτης, αλλά και την προμήθεια αναλωσίμων και αξεσουάρ γι’ αυτόν, όπως μπαταρίες/καλύμματα για τον ιδρώτα και πολλά άλλα.

Στην περίπτωση βλάβης που απαιτεί την αποστολή του επεξεργαστή σας στο κεντρικό εργοστάσιο της OTICON MEDICAL, αναλαμβάνουμε τόσο τη διαδικασία διακίνησης, όσο και την παροχή δωρεάν εφεδρικού επεξεργαστή, για όσο διάστημα διαρκέσει η επισκευή.

Η εταιρεία μας έχει άμεση συνεργασία με τα αναγνωρισμένα από το κράτος κέντρα κοχλιακών εμφυτεύσεων για τις ρυθμίσεις του επεξεργαστή ήχου του χρήστη και η παρουσία της στο χώρο των νοσοκομείων είναι καθοριστική.

Κάλυψη ταμείων

Τα κοχλιακά εμφυτεύματα αποτελούν μια εξειδικευμένη ιατροτεχνολογική συσκευή και η καταλληλόλητα των υποψηφίων κρίνεται από εξειδικευμένους ΩΡΛ χειρουργούς ιατρούς και πολυμελή επιστημονική ομάδα. Απαιτείται χειρουργική διαδικασία για την τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος, για την οποία ο χρήστης δεν επιβαρύνεται οικονομικά, καθώς καλύπτεται πλήρως τόσο η επέμβαση όσο και το κόστος του εμφυτεύματος.

Επίσης, για τους παλιούς χρήστες, μέσω των ασφαλιστικών ταμείων καλύπτεται πλήρως το κόστος για την αντικατάσταση του εξωτερικού επεξεργαστή ομιλίας του κοχλιακού εμφυτεύματος, μετά την παρέλευση τουλάχιστον 8 χρόνων από την αρχική τοποθέτηση ή την τελευταία αντικατάσταση. Τέλος, κάνοντας χρήση του ασφαλιστικού σας ταμείου, μπορείτε να προμηθευτείτε μπαταρίες και καλώδια σύνδεσης της κεραίας για τον επεξεργαστή του κοχλιακού εμφυτεύματος, πληρώνοντας μόνο τη συμμετοχή σας.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας σχετικά με τα κοχλιακά εμφυτεύματα & τις απαραίτητες διαδικασίες, μπορείτε να απευθυνθείτε σ’ εμάς

Επικοινωνία

Φόρμα επικοινωνίας


    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

    Evikoon will use the information you provide on this form to stay in touch with you. We will treat your information with confidentiality and will not share it with others. For more information, visit our our Privacy Policy page. By clicking below, you agree that we may process your information in accordance with these terms.

    Αναζήτηση

    Καταστήματα