Ακοή

Tι περιμένουμε
από το ακουστικό βαρηκοΐας

Στόχος, η ακοή που θα προσεγγίζει τη φυσική!

Πρέπει να γνωρίζουμε τί θα πρέπει να περιμένουμε όταν βάζουμε ακουστικά βαρηκοΐας. Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούν ένα βοήθημα και όχι μία μόνιμη θεραπεία. Ο στόχος μας είναι, όσο φοράμε τα ακουστικά (μιας και δεν τοποθετούνται μόνιμα στο αυτί μας), η ακοή μας να είναι τόσο ικανοποιητική, που θα προσεγγίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τη φυσική ακοή.

Για τους νέους χρήστες στην αρχή θα φανεί παράξενο, μιας και θα ακούσουμε κάποιους ήχους που είτε δεν τους ακούγαμε καθόλου, είτε τους ακούγαμε μειωμένους ή αλλοιωμένους. Ύστερα από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής που είναι μεταξύ λίγων ημερών έως και 2 μηνών, ανάλογα συνήθως με το μέγεθος της βαρηκοΐας μας, τα ακουστικά θα αποδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα – στόχο.

Tι περιμένουμε από αυτό

Aμφοτεροπλευρη
εφαρμογή – πλεονεκτηματα

Χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας, αντί για ένα.

Όταν υπάρχει απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά, τότε πρέπει να εξετάσετε αν είστε υποψήφιος για δύο ακουστικά βαρηκοΐας. Ο ειδικός ακοοπροθετιστής θα σας καθοδηγήσει σχετικά με την καταλληλότερη λύση για την περίπτωσή σας, ενώ η τελική απόφαση λαμβάνεται από το πρόσωπο που θα τα φορέσει.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δοκιμάσετε να φορέσετε δύο ακουστικά βαρηκοΐας εφόσον υπάρχει αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα, πριν τη λήψη της τελικής απόφασης. Με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όρασης και στα δύο μάτια με ένα ζευγάρι γυαλιά, είναι λογικό ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε την αμφοτερόπλευρη απώλεια ακοής με ένα ζεύγος ακουστικών βαρηκοΐας. Έτσι, θα είμαστε σε θέση να βιώσουμε και να γνωρίζουμε τη βέλτιστη δυνατή λύση που προσφέρεται για την περίπτωσή μας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους λόγους για τους οποίου προτείνεται η χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας όταν υπάρχει αμφοτερόπλευρη βαρηκοΐα, αντί για ένα:

  • Καλύτερη κατανόηση της ομιλίας, ειδικά σε περιβάλλον με θόρυβο, όπως για παράδειγμα σε μία συζήτηση πολλών ατόμων ή σε ένα εστιατόριο. Φορώντας δύο ακουστικά βαρηκοΐας και όχι ένα, μπορούμε να επιτύχουμε πιο εύκολα την επιλεκτική ακρόαση. Αυτό σημαίνει ότι ο εγκέφαλός σας μπορεί να επικεντρωθεί πιο εύκολα στη συζήτηση που θέλετε να παρακολουθήσετε. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που φορούν δύο ακουστικά βαρηκοΐας κατανοούν την ομιλία σημαντικά καλύτερα από τα άτομα που φορούν ένα ακουστικό βαρηκοΐας.
  • Καλύτερος προσανατολισμός με δύο ακουστικά, αφού μπορείτε να αντιληφθείτε την κατεύθυνση του ήχου. Για παράδειγμα, όταν βρίσκεστε σε μια κοινωνική συγκέντρωση, ο προσδιορισμός της κατεύθυνσης του ήχου σάς βοηθάει να εντοπίσετε με ακρίβεια το σημείο από το οποίο μιλά κάποιος σε σας. Επίσης, σας δίνει τη δυνατότητα να προσδιορίσετε την κατεύθυνση που π.χ. κινείται ένα όχημα, αλλά και όταν τα παιδιά ή τα εγγόνια σας παίζουν. Με απλά λόγια, με τη χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας μπορείτε να αντιληφθείτε καλύτερα από που έρχονται οι ήχοι σε κάθε κατάσταση.
  • Καλύτερη ποιότητα ήχου όταν υπάρχει στερεοφωνία. Όταν φοράτε δύο ακουστικά απαιτείται χαμηλότερη ενίσχυση και στα δύο, άρα έχετε μικρότερη παραμόρφωση και λιγότερη ενίσχυση στους δυνατούς ήχους. Συνεπώς, υπάρχει μικρότερη καταπόνηση της ακοής σας. Επίσης, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενίσχυση, έχουμε μικρότερη πιθανότητα για ακουστική ανάδραση («σφύριγμα») του ακουστικού.Ευρύτερο ακουστικό φάσμα. Θα είστε σε θέση να αντιληφθείτε ήχους που προέρχονται από πιο μακρινή απόσταση, αφού θα χρησιμοποιείται και τα δύο αυτιά και όχι μόνο το ένα. Για παράδειγμα, μια φωνή που μπορεί να ακούγεται μετά βίας σε 3 μέτρα από το ένα αυτί, μπορεί να γίνει αντιληπτή από απόσταση 12 μέτρων, χρησιμοποιώντας και τα δύο αυτιά.
  • Φορώντας δύο ακουστικά δίνεται η δυνατότητα και στα δύο αυτιά να εξασκούνται και να παραμένουν ακουστικά ενεργά.
  • Η ακοή γίνεται λιγότερο κουραστική, καθώς και το άκουσμα πιο ευχάριστο. Η πλειονότητα όσων χρησιμοποιούν δύο ακουστικά βαρηκοΐας δηλώνουν ότι το να ακούν και να συμμετέχουν σε συζητήσεις είναι πιο ευχάριστο, σε σχέση με τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιείται μόνο ένα ακουστικό.
  • Εμβοές. Συχνά, εκτός από τη βαρηκοΐα, ένα ενοχλητικό σύμπτωμα της είναι οι εμβοές. Η εξάλειψη των εμβοών με τη χρήση δύο ακουστικών βαρηκοΐας είναι πιο ολοκληρωμένη από ό,τι με ένα.
  • Προτίμηση των καταναλωτών. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών που αντιμετωπίζουν απώλεια ακοής και στα δύο αυτιά θα προτιμήσουν δύο ακουστικά, αντί για ένα, όταν τους δοθεί η επιλογή να ακούσουν αμφοτερόπλευρα.
Aμφοτερόπλευρη εφαρμογή

Ειδη ακουστικων: ποιο να διαλεξω – δοκιμη

Τα ακουστικά βαρηκοΐας διαχωρίζονται, όσον αφορά στη μορφή τους, στα παρακάτω είδη:

1. Ενδοωτιαία ακουστικά

Σε αυτό το είδος, τα εξαρτήματα του ακουστικού προσαρμόζονται μέσα σε ένα κέλυφος που κατασκευάζεται κατά παραγγελία και το οποίο είναι μοναδικό για κάθε άτομο και κάθε αυτί, παίρνοντας το αποτύπωμα του ακουστικού πόρου του χρήστη. Χωρίζονται στις επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με το μέγεθος:

Ακουστικά IIC

Α. Ακουστικά IIC

Invisible In Canal

Είναι τα πιο τελευταίας τεχνολογίας, με ακόμη μικρότερα εξαρτήματα, που «κρύβονται» βαθιά στο ακουστικό κανάλι, γεγονός που τα καθιστά πραγματικά αθέατα.

Ακουστικά CIC

Β. Ακουστικά CIC

Completely In Canal

Βρίσκονται εξολοκλήρου μέσα στο ακουστικό κανάλι.

Ακουστικά ITC

Γ. Ακουστικά ITC

In The Canal

Καταλαμβάνουν όλο το ακουστικό κανάλι.

Ακουστικά ITE

Δ. Ακουστικά ITE

In The Ear

Καλύπτουν όλο τον ακουστικό πόρο και μέρος της κοιλότητας του έξω ωτός.

2. Οπισθοωτιαία ακουστικά

Σε αυτό το είδος, τα εξαρτήματα βρίσκονται τοποθετημένα στο εξωτερικό τμήμα του ακουστικού το οποίο τοποθετείται πίσω από το πτερύγιο, ώστε να στηρίζεται και να μη φαίνεται. Ο ήχος οδηγείται σε ένα καλούπι που ονομάζεται εκμαγείο, το οποίο κατασκευάζεται επίσης παίρνοντας το αποτύπωμα του ακουστικού πόρου του χρήστη. Χωρίζονται στις επιμέρους κατηγορίες:

:

Ακουστικά MiniRITE

Α. Ακουστικά MiniRITE

Mini Receiver In The Ear

Είναι τα πλέον διακριτικά εξωτερικού τύπου και παράλληλα προηγμένης τεχνολογίας ακουστικά.

Ακουστικά BTE

Γ. Ακουστικά BTE

Behind The Ear

Είναι το κλασικό είδος ακουστικού «Πίσω από το αυτί» ή Οπισθοωτιαίου.

Ακουστικά SP BTE

Β. Ακουστικά SP BTE

Super Power Behind The Ear

Ακουστικό «πίσω από το αυτί» πολύ υψηλής ενίσχυσης

Όλα μας τα προϊόντα καλύπτουν τις προδιαγραφές περί ιατροτεχνολογικών προϊόντων και είναι πιστοποιημένα, φέροντας σήμανση CE.

Επικοινωνία

Σωστή- λάθος επιλογή
ακουστικού βαρηκοΐας

Κάθε βαρηκοΐα έχει το δικό της τρόπο αντιμετώπισης!

Η επιλογή του μοντέλου, του τύπου και του αριθμού των ακουστικών βαρηκοΐας είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη της αποκατάστασης της ακοής μας, από τη πρώτη στιγμή της εφαρμογής και για όσο διάστημα τα έχουμε.

Σαφώς και είναι σημαντική η ανάγκη μας για καλαισθησία, η οικονομική μας κατάσταση και η ανησυχία μας για το αν θα βάλουμε ένα ή δύο ακουστικά, αλλά είναι ανάγκες που πρέπει να ιεραρχηθούν και να καταλήξουμε στην επιλογή του κατάλληλου ακουστικού για την περίπτωσή μας.

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και κάθε βαρηκοΐα έχει το δικό της τρόπο αντιμετώπισης, πρέπει να αποφεύγονται κριτήρια επιλογής του τύπου «Τέτοιο φοράει ένας γνωστός μου και είναι ευχαριστημένος» ή «Μου σύστησε ένας φίλος μου αυτόν τον τύπο» κ.τ.λ. Ο ειδικός ακοοπροθετιστής, μόλις θα έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης, θα σας συμβουλέψει σχετικά με την καταλληλότερη λύση.
Από εκεί και μετά, υπάρχει πληθώρα επιλογών όσον αφορά στα ακουστικά, ώστε να ικανοποιηθούν οι ιδιαιτερότητες του κάθε απαιτητικού χρήστη και να βρεθεί η «χρυσή τομή», που θα δώσει το σωστό αποτέλεσμα πάνω από όλα, με τον πελάτη να είναι ταυτόχρονα απόλυτα ικανοποιημένος.

Σωστή-  λάθος επιλογή
Υποστήριξη πελατών

Υποστήριξη πελατών

Κάθε βαρηκοΐα έχει το δικό της τρόπο αντιμετώπισης!

Η εταιρεία ΕΥΗΚΟΟΝ μπορεί να καλύψει τον πελάτη σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών σχετικά με τα ακουστικά βαρηκοΐας. Οι συνεργάτες μας, ύστερα από συνεχείς εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι σε θέση να είναι πάντα ενήμεροι για κάθε τι καινούργιο που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

Οι εξειδικευμένοι ακοοπροθετιστές μας θα σας υποδείξουν την καταλληλότερη λύση για εσάς. Είναι υπεύθυνοι για τη συμβουλευτική, την εκπαίδευση των χρηστών -νέων και παλιών-, τη σωστή ρύθμιση των ακουστικών και την επίλυση όποιας απορίας-προβλήματος σάς ανησυχεί πριν και μετά την αγορά.

Άρτια εκπαιδευμένοι Βιοϊατρικοί Μηχανικοί επανδρώνουν τα κεντρικά εργαστήρια της εταιρείας μας, με σκοπό την κατασκευή των εκμαγείων, των εσωτερικών ακουστικών, αλλά και την επισκευή των ακουστικών σας, με υπευθυνότητα. Στο εργαστήριο διατηρείται μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών σε φυσικό απόθεμα, με στόχο την άμεση εξυπηρέτησή σας.

Στα καταστήματά ΕΥΗΚΟΟΝ μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο καλής λειτουργίας και μία συντήρηση των ακουστικών σας ΔΩΡΕΑΝ, για όσα χρόνια τα έχετε.

Επικοινωνία

Καλυψή
ασφαλιστικών ταμείων

Η εταιρεία ΕΥΗΚΟΟΝ είναι συμβεβλημένη
με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εσείς πληρώνετε μόνο
τη συμμετοχή σας!

Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ο ΕΟΠΥΥ, ο μεγαλύτερος δημόσιος ασφαλιστικός φορέας στον οποίο υπάγεται η πλειονότητα των ασφαλισμένων, καλύπτει το ποσό των 450€ για άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους, για ένα μόνο ακουστικό βαρηκοΐας. Ειδικές περιπτώσεις-εξαιρέσεις αποτελούν οι παρακάτω περιπτώσεις:

Για παιδιά έως 16 ετών, ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει το ποσό των 540€ ανά ακουστικό ανά 4 έτη και καλύπτει 2 ακουστικά (*πλην ελάχιστων εξαιρέσεων που η απώλεια είναι πάρα πολύ μικρή).

Τα παιδιά έως 15 ετών δικαιούνται κάλυψη ανά έτος, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει σημαντική μείωση στην ακουστική οξύτητα (προκύπτει βάσει συγκριτικών ακοογραμμάτων και πάνω από 50db).

Καλύπτει 2 ακουστικά αν η βαρηκοΐα είναι 80dbκαι άνω αμφοτερόπλευρα, ανεξαρτήτως ηλικίας, αλλά με ποσά κάλυψης ανάλογα της ηλικίας (450€/ακουστικό για άνω των 16 ετών και 540€/ακουστικό για έως 16 ετών).

Ο ασφαλισμένος λαμβάνει ηλεκτρονική γνωμάτευση από το θεράποντα ιατρό ΩΡΛ, η οποία δύναται να εκτελεστεί από συμβεβλημένες με το φορέα επιχειρήσεις πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας. Το ποσό που δικαιούται ο ασφαλισμένος αφαιρείται με τη μορφή έκπτωσης απευθείας από το συνολικό τίμημα αγοράς των ακουστικών βαρηκοΐας και ο ίδιος καταβάλλει τη διαφορά.

Αναζήτηση

Καταστήματα